Er du i tvivl om hvilken slags læder dit møbel er betrukket med . Kan du her læse lidt om de forskellige slags lædertyper.

Kernelæder:

er den mest naturlige lædertype. møbler der er betrukket med Kernelæder er meget slidstærke. Og ofte er læderet ufarvet eller ubehandlet. Denne lædertype Bruges mest til stilmøbler. Det er en type læder som med årene kan udtørrer og slå revner. Møbler i Kernelæder høre absolut til i den dyre ende.

Anilinlæder:

Er en kernelæder der er blandet sammen med farve og blødgjort. læderet har ingen overfladebeskyttelse og anilinlædermøbler er derfor meget modtagelig over for tilsmudsning. Det er en type læder som med tiden kan udtørrer og falme. Anilinlædermøbler findes ofte i den dyre ende.

Semianilinlæder:

er en lædertybe der har fået en let overfladebehandling, som gør læderet mindre modtageligt over for tilsmudsning. Overfladebehandlingen giver læderet et lidt mindre naturligt udsende (en mere ensartet overfladefarve). Med tiden kan denne lædertype falme.

Dækfarvet læder:

har typisk fået en kraftig overfladebeskyttelse eller en helt dækkende farve. Læderet er meget stift og helt glat. Denne lædertype har ofte en høj glans, og er meget modstandsdygtig over for tilsmudsning. Det er en lædertype som med tiden bliver slidt og krakelere.

Korrigeret Dækfarvet læder:

er en dækfarvet læder der har fået foretaget visse reperationer. Det kan være reperationer af skader der er opstået under håndteringen af læderhuden, eller af skader dyret har fået påført sig da det var i live. Typisk vil der være foretaget spartel og slibe opgaver på læderet under farvelaget. Dette vil dog ikke have den store indvirkning på det færdige resultat. Korrigeret dækfarvet læder er den mest udbredte lædertype på lædermøbler idag.

Polyurethan-belagt læder:

er en lædertype som findes under flere navne, her er det mest almindelige navn nok By-cast læder. Læderkvaliteten er ofte i den lidt lavere ende af skalaen. Da der er tale om en spaltlæder hvor underhuden spaltes fra overhuden, og foliebelægges med et kunstigt narvlag af polyuretan plast. Dette giver læderet et blankt og glat udseende. Så længe plastbelægningen er intakt er læderet meget modstandsdygtigt over for tilsmudsning. Men med tiden vil læderet sprækker ved udtørring. Lædermøbler af denne type læder høre til i den lidt billigere ende.

Bonded læder:

Også kaldet regenereret læder. Bonded læder må ikke sammenlignes med almindeligt læder, da det ikke har de samme egenskaber eller holdbarhed. Bonded læder er fremstillet nærmest som en spånplade, hvor overskudslæder findeles sammen med et kunstprodukt f.eks. vinyl. herefter sammenpresses materialet under tryk, hvorefter det så påføres et tekstilbagstykke. Til sidst får det en Polyurethanoverflade, som giver overfladen glans og en vis styrke. Produktet er vedligeholdelsesfrit - dog kan man tørre det af med en opvredet klud med kogt afkølet vand. Man må ikke anvende skrappe rengøringsmidler, da det vil opløse overfladen. 

Nubuck:

Er læder der består af tydeligt små fine trævler som dækker skindets flade. Nubuck er meget blødt, lysfølsomt og stærkt sugende. Nubuck er lavet af narvsiden, det vil sige oversiden af læderet. Efter garvning og farvning slibes det, så det ligner ultrafint ruskind. Nubuck indeholder ofte overskudsfarve. da garverierne ikke har mulighed for at skylle efter farvningen.

Ruskind:

Er skind der er slebet ru på kødsiden og senere garvet med fx chromsalte. Skind med overfladiske skader er velegnet til fremstilling af ruskind, da det let kan farves. Ruskind er et smidigt materiale, men det tager nemt imod snavs, og ruskindsmøbler i en dårlige kvaliteter har tilbøjelighed til at fnugge og smitte af. Ruskind får med tiden en naturlig patinering, som kun gør møblet kønnere med årene.

Ruspalt:

Ruspalt er Skindets inderside, der så er spaltet fra skindets yderside (narvskindet) 
Mange dyr har et meget tykt lag hud. foreksempel leverer et dyr som koen mindst to skind, fordi huderne flækkes/spaltes på langs.
Ruspalt er den del af huden, som har vendt ind mod kødet. Ruspalt er derfor ru på begge sider. 
Ruspalt minder derfor meget om ruskind, hvis den da ikke er blevet påført en kunstig narv af plastlak eller maling.

Bestil din læderrensning nu på tlf. 93885580

Alt i læderrens

  • Før læderfarvning

  • Efter læderfarvning

I over 25 år har vi fremstillet rense og plejeprodukter til læder, træ og textil, og skabt de mest effektive og milijørene løsninger.

Alle produkter er enkle for enhver at benytte, og indeholder ingen parabener, farve eller parfume.

Køb dine rense og plejeprodukter direkte hos fagmanden her på vores webshop

Bliv forhandler.
Ønsker du at blive forhandler af produkterne fra RensA. Så kontakt os, og bliv en del af vores forhandlernetværk.